Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Recepty
Pečené proteínové tyčinky
Sladkosti si už roky takmer nekupujem (ale priznávam, že niekedy siahnem na mužove zásoby :D). No čo mi nesmie nikdy doma alebo v kabelke chýbať je nejaká dobrá raw či proteínová tyčinka. Niektoré sú naozaj chutné, no nepáči sa mi ich zloženie ani cena. Takže čo? Treba skúsiť zdravšiu domácu verziu.
Ľadovce
Klasika je klasika, ale aj tak ma to každý rok láka vyskúšať nejaký nový druh vianočného pečiva. Už dlhšie sú na mojom zozname ľadovce a konečne som sa odhodlala ich vyskúšať. Človek by nepovedal, aká dobrota vznikne praobyčajným spojením troch druhov lineckého cesta, pudingovo-maslového krému a čokoládovej polevy. ;)
Nátierka z čiernej šošovice
Čiernu šošovicu Beluga máme veľmi radi napríklad v šalátoch. Teraz som z nej skúsila pripraviť nátierku v kombinácii so sušenými paradajkami v oleji. Je veľmi jednoduchá a chutí skvelo.
Halloweensky puding s jedlou hlinou
Tipov na halloweensky, jemne strašidelný dezert nie je nikdy dosť, hlavne ak je jednoduchý a vhodný na párty. Tento môj dokonca nie je ani morbídny - žiadne krváky či duchariny. Len zopár šťavnatých červíkov. ;)
Čokoládová kefírová bábovka s gaštanovým pyré
Túto bábovku som mala v hlave už dlhšie, pretože čokoláda a gaštanové pyré plus jemný akcent rumu sa vyslovene hodia do sychravého jesenného počasia. Baví ma kyselkavá chuť kefíru v pozadí aj celé kúsky čokolády, ktoré sem-tam v bábovke zachrumkajú.
Hruškovo-čokoládový koláč
Kombinácia hrušiek a čokolády je jedna z nesmrteľných, v tomto koláči sa k nej navyše pridáva podtón kardamómu, ktorý ak nemáte alebo vám nesedí, môžete nahradiť napríklad perníkovým korením. Koláčik chutí aj vyzerá skvelo a je pritom nenáročný na prípravu. Netreba nič vopred predpekať, variť ani šľahať. Kto si prosí recept? ;)
Zemiakové gule plnené údeným tofu
Gule zo zemiakového cesta plnené údeným mäsom možno niektorí poznáte pod názvom gemerské gule. Ja som ich jedla len raz, v kolibe v Zázrivej a volali ich tam Jánošíkove gule. Po všetkých haluškách a pirohoch to bola vítaná zmena. Nedávno som na ne dostala chuť, ale keďže sa snažím variť menej mäsa a v chladničke práve na svoju šancu čakalo údené tofu pár dní pred koncom spotreby, nebolo o čom.
Slivkovo-hroznový páj
Slivky a modré hrozno som v koláčiku spojila prvýkrát, pritom je to ovocie, ktoré má podobnú farbu a v našej záhrade dozrieva plus-mínus rovnako. Niečo mi hovorilo, že to bude spolu fungovať skvelo a nemýlila som sa. :) A keďže som si pôvodne na koláč pripravila oveľa väčšiu dávku ovocia, časť skončila v chutnom slivkovo-hroznovom džeme.
Mojito sirup
Stačí ho zarobiť s vodou a dostanete limonádu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná! Mojito je môj miešaný drink č. 1 už odjakživa a vôbec, kombinácia mäty a limetky, podtrhnutá trstinovým cukrom, je dokonalá.
Cuketové lievance bez cukru
Cuketové koláče určite všetci poznáte, ale skúšali ste už cuketové lievance? Táto zelenina má v sebe dosť vody, preto inú tekutinu už netreba. Do cesta som použila aj banán, ktorý ho spevní a hlavne osladí, takže lievance sú bez pridaného cukru. Výsledok? Lievance sú jemné, nadýchané a vôbec nie mokré. Asi nemusím prízvukovať, že cuketu v nich necítiť. ;)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk